ua en ru

МЗС очікує звіту місії ЄС про готовність України до безвізового режиму до кінця квітня

У Міністерстві закордонних справ України очікують до кінця квітня 2015 р. отримати звіт місії Євросоюзу про готовність України до запровадження безвізового режиму з ЄС. Про це в ході брифінгу повідомив речник українського Мзс Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, попередні висновки експертної місії ЄС, яка працювала в Україні на минулому тижні, були позитивними.

"З 23 по 27 березня в Україні будуть працювати місії з оцінки стану запобігання і протидії корупції, правоохоронного співробітництва по боротьбі з організованою злочинністю, незаконним обігом наркотиків і торгівлею людьми. Це всі місії, які проходять в рамках реалізації другого етапу плану дій по прийняттю Україною безвізового режиму з ЄС", - заявив Перебийніс.

Речник МЗС зазначив, що це будуть останні місії, які будуть оцінювати хід виконання Україною плану дій щодо лібералізації безвізового режиму.

"Тільки після того, як місія зробить висновки, а ми очікуємо, що це може відбутися до кінця квітня, після цього можна буде робити якісь висновки щодо того, чи готова Україна до безвізового режиму і чи виконала вона всі завдання, які перед нею стояли", - підкреслив він.

Перебийніс також зазначив, що робити висновки щодо того, чи буде прийнятий безвізовий режим у ході Ризького саміту в травні ще рано.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що Україна не отримає безвізовий режим з ЄС на травневому саміті в Ризі.