ua en ru

МЗС Нідерландів викликало посла РФ у зв'язку з кібератакою на ОЗХЗ

МЗС Нідерландів викликало посла РФ у зв'язку з кібератакою на ОЗХЗ Фото: МЗС Нідерландів (rijksvastgoedbedrijf.nl)

Підрив цілісності міжнародних організацій неприйнятний, заявили в МЗС

У Міністерстві закордонних справ Нідерландів викликали посла РФ у зв'язку з кібератакою на Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХО). Про це пише РБК-Україна з посиланням на слова міністра оборони королівства Анки Бейлевельд, йдеться на сайті Міноборони РФ.

"Підрив цілісності міжнародних організацій неприйнятний. Посол Росії викликаний, щоб передати це повідомлення", - сказала вона.

Hln.be повідомляє, що міністр буде розглядатися питання про те, чи слід приймати інші заходи проти російського посольства. ЗМІ повідомляють, що був викликаний тимчасовий повірений у справах Росії в Нідерландах.

Нагадаємо, влада Нідерландів оприлюднили імена висланих з країни росіян, яких Амстердам підозрює в спробі вчинити кібератаку на сервери Організації по забороні хімічної зброї.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бейлевелд заявила, що це Олексій Сергійович Моренець 1977 року народження, Євген Михайлович Серебряков 1981 року народження, Олег Михайлович Сотників 1972 року народження і Олексій Валерійович Мінін 1972 року народження.

Додамо, Британія має намір створити кібервійська для протидії РФ. Нові кібервійська повинні створюватися за ініціативою Міністерства оборони Великобританії і Центру урядового зв'язку, що відповідає за ведення радіоелектронної розвідки, а також забезпечує захистом інформації органи уряду і армію.