ua en ru

МЗС назвало справу проти Віри Савченко у РФ "розправою над людською думкою та гуманізмом"

МЗС назвало справу проти Віри Савченко у РФ "розправою над людською думкою та гуманізмом" Фото: Віра Савченко

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити наругу над громадянами України Вірою і Надією Савченко

Міністерство закордонних справ України (МЗС) вважає справу проти Віри Савченко, відкриту сьогодні у Росії "розправою над людською думкою та гуманізмом". Про це йдеться у заяві відомства.

"Міністерство закордонних справ України вкрай обурене фактом порушення правоохоронними органами Російської Федерації кримінальної справи щодо громадянки України Віри Савченко з причин нібито неповаги до суду. Послідовні каральні дії російської влади щодо Надії Савченко, а тепер - її сестри Віри Савченко переконливо підтверджують спланований і політично заангажований характер дій російської влади проти нескорених патріотів України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, порушення кримінальної справи проти Віри Савченко, як і "судилище" над її сестрою Надією Савченко та іншими українцями - політичними в'язнями Російської Федерації - це "розправа над людською думкою та гуманізмом".

"Нелюдяність дій щодо Надії і Віри Савченко та українських політв'язнів у Російській Федерації, застосування права сили, а не сили права є ознаками репресивної системи сучасної російської влади, яка чинить помсту за вірність своїм переконанням. Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити наругу над громадянами України Вірою і Надією Савченко, а також всіма українськими політв'язнями, звільнити їх і забезпечити повернення в Україну", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що проти сестри української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко - Віри в Російській Федерації порушили кримінальну справу. У РФ заявили, що Савченко "висловила явну неповагу до суду" в Чечні.