ua en ru

МЗС виключає присутність військових РФ в числі миротворців на Донбасі

МЗС виключає присутність військових РФ в числі миротворців на Донбасі Фото: МЗС України (РБК-Україна)

МЗС розцінив заяву Путіна як спробу представити агресію внутрішнім конфліктом

Міністерство закордонних справ України виключає присутність російських військових у складі можливої миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це йдеться в офіційній заяві МЗС.

"У разі прийняття рішення про введення операції по підтримці миру (ОПМ), не може бути й мови про присутність військового або іншого персоналу сторони-агресора на території України під виглядом миротворців, оскільки це буде суперечити базовим принципам миротворчої діяльності ООН", - йдеться в повідомленні.

Також у МЗС підкреслили, що миротворча присутність має вводитися після консультацій з українською стороною, передбачати виведення всіх окупаційних військ і найманців, а також забезпечувати надійний контроль кордону.

"В рівній мірі не може йти мови про отримання згоди на проведення ОПМ від незаконних збройних формувань, що діють на території ОРДЛО при підтримці, фінансуванні та матеріально-технічному забезпеченні з боку РФ", - йдеться в повідомленні.

У МЗС також розцінили заяву президента РФ Володимира Путіна по миротворцях на Донбасі як спробу представити агресію внутрішнім українським конфліктом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ внесе в раду Безпеки ООН резолюцію про розміщення миротворців на Донбасі. За словами Путіна, розміщення сил ООН, які зможуть забезпечити безпеку місії ОБСЄ на окупованому Донбасі, піде на користь "вирішення проблеми на південному сході України".