ua en ru

МЗС Грузії засудив ратифікацію Держдумою РФ угоди з Цхінвалі

МЗС Грузії засудив ратифікацію Держдумою РФ угоди з Цхінвалі Фото: Грузія (ru.torange.biz)

У Грузії вважають, що дії Росії спрямовані на фактичну анексію Абхазії та Цхінвальського регіону

Міністерство закордонних справ Грузії засудило ратифікацію 24 січня Державною думою Росії військової угоди між окупованим Цхінвальським регіоном і РФ. Про це повідомляє видання Сivil.ge.

"Ратифікація документа, який відкриває шлях для вступу незаконних збройних формувань окупованого Цхінвальського регіону до складу Збройних сил Росії, є черговим незаконним діянням з боку РФ, спрямованим на фактичну анексію Абхазії і Цхінвальського регіону, що, в свою чергу, є повним ігноруванням основоположних норм і принципів міжнародного права", - йдеться в заяві МЗС Грузії

У міністерстві також підкреслили, що "такими провокаційними кроками" РФ намагається перешкодити мирному врегулюванню конфлікту і досягненню прогресу на Женевських міжнародних переговорах, а її дії спрямовані на дестабілізацію ситуації у всьому регіоні.

Міністерство закордонних справ Грузії закликає міжнародне співтовариство "належним чином оцінити далекосяжну агресивну політику Росії та вжити ефективних заходів для запобігання незаконним процесам в окупованих регіонах Грузії".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі вважає, що незаконні дії Російської Федерації в Україні є продовженням агресії, вчиненої в Грузії в серпні 2008 року, коли "були окуповані регіони Грузії - Абхазія і так звана Південна Осетія/Цхінвальський регіон".