ua en ru

МЗС Німеччини виступив проти виключення Росії з "великої вісімки"

МЗС Німеччини виступив проти виключення Росії з "великої вісімки".

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр (на фото) в ефірі німецького телеканалу ARD відповів на заяву держсекретаря США Джона Керрі, який погрожує Росії позбавленням членства в групі G8.

"Я вважаю, що нам слід вживати зусилля для деескалації українського конфлікту, а не ризикувати ще більшим загостренням ситуації", - сказав глава зовнішньополітичного відомства ФРН.

На думку Штайнмайєра, група "великої вісімки" є "єдиним форматом, у якому Захід безпосередньо спілкується з Росією, і питання в тому, "чи потрібно приносити в жертву цей єдиний формат".

Водночас міністр закликав спробувати посадити за стіл переговорів представників Росії і України. Якщо це неможливо у формі прямих консультацій, то слід створити міжнародну контактну групу, в яку можуть увійти представники ЄС, ООН, Росії та України, запропонував німецький міністр.

Нагадаємо, сьогодні вдень США і Канада припинили свою співпрацю з РФ в рамках підготовки до саміту G8 і відкликали своїх послів з Москви. Незабаром, про припинення підготовки до саміту заявили МЗС Франції і Великобританії.