ua en ru

У МЗС Франції вважають зміну формату СЦКК передчасною

У МЗС Франції вважають зміну формату СЦКК передчасною Фото: МЗС Франції (flickr.com/zagreusfm)

Франція закликала російську владу переглянути рішенні про виведення представників РФ із СЦКК

У Міністерстві закордонних справ Франції заявили, що передчасно обговорювати внесення змін до формату Спільного центру з контролю й координації режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК). Про це йдеться в повідомленні на сайті посольства Франції в Україні.

Така відповідь пролунала щодо пропозиції президент України Петра Порошенка про участь в СЦКК представників Франції та Німеччини, яку він озвучив раніше.

"Франція звернулася вчора з закликом до російської влади переглянути це (про виведення російських представників із СЦКК, - ред.) рішення. Передчасно розглядати питання про внесення змін до цього спільного механізму, який має на меті уможливити координовану роботу російських та українських військових для закріплення припинення вогню та підтримки місії ОБСЄ в Україні", - заявив заступник речника МЗС Франції на брифінгу.

У міністерстві зазначили, що Франція та Німеччина рішуче продовжують докладати зусиль у нормандському форматі для мирного врегулювання конфлікту.

"Ми вітаємо рішення тристоронньої контактної групи відновити різдвяне перемир’я та закликаємо всі сторони неухильно дотримуватися цього рішення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко у ході зустрічі із представниками ініціативної групи "Перше грудня" заявив, що виступає за посилення Спільного центру з контролю і координації на Донбасі представниками Німеччини та Франції.