ua en ru

МЗС Франції: Париж бачить в Путині партнера на майбутні роки, незважаючи на те, що вибори не були зразковими

Президентські вибори, що відбулися напередодні в Росії і упевнену перемогу на яких отримав чинний прем'єр-міністр країни Володимир Путін м'яко кажучи, не були зразковими. Таку оцінку минулому голосуванню дав глава МЗС Франції Аллен Жюппе, передає Reuters. При цьому він відзначив, що Путін отримав велику підтримку виборців, і керівництво Франції, так само як і низки інших європейських країн, бачить в ньому партнера на майбутні роки. "Франція прагне розвивати відносини з Росією по всіх напрямах", - констатував глава французького МЗС.

Тим часом, Жюппе вказав на виявлені низкоюспостерігачів, зокрема з Організації по безпеці і співпраці в Европе (ОБСЄ), недоліки голосування, що відбулося.

За підсумками обробки 99,99% протоколів, кандидат від "Єдиної Росії" Володимир Путін набирає 63,60% голосів, лідер КПРФ Геннадій Зюганов - 17,18%, самовисуванець бізнесмен Михайло Прохоров - 7,98%. Лідер ЛДПР Володимир Жириновський набирає 6,22%, лідер партії "Справедлива Росія" Сергій Міронов - 3,86%.

Більше 45,5 млн осіб по всій Росії проголосували за Путіна. За Зюганова віддали свої голоси більше 12 млн осіб, за Прохорова - більше 5,7 млн осіб, за Жириновського - трохи більше 4,4 млн осіб, за Міронова - більше 2,76 млн осіб.