ua en ru

МЗС Британії: Brexit послабить "фронт" ЄС проти російської агресії

МЗС Британії: Brexit послабить "фронт" ЄС проти російської агресії Фото: Девід Лідінгтон попередив про послаблення фронту щодо РФ

У цьому переконаний міністр у справах Європи в МЗС Великобританії Девід Лідінгтон

Можливе рішення про вихід Великобританії з Європейського Союзу послабить зусилля ЄС зі збереження єдиного рішучого фронту проти російської агресії. Про це заявив міністр у справах Європи в Міністерстві закордонних справ Великобританії Девід Лідінгтон на конференції з безпеки Globsec, яка проходить у Братиславі, передає Reuters.

"Якщо говорити про збереження рішучого фронту для протистояння російській агресії - то він буде послаблений", - попередив міністр, говорячи про можливі наслідки схвалення на референдумі виходу Британії з Євросоюзу.


На його думку, таке рішення негативно позначиться на міжнародній політиці та політиці безпеки ЄС, оскільки Євросоюз втратить одного з найбільших дипломатичних та військових гравців. Лідінгтон також зауважив, що, крім імовірної військової загрози, викликом для європейської безпеки є також дії Росії в енергетичній та інформаційній сферах, а також у галузі кібербезпеки.

Нагадаємо, референдум щодо виходу Великобританії з ЄС має відбутися 23 червня. Через нього європейські лідери навіть відклали на кілька днів проведення червневого саміту Європейського Союзу.