ua en ru

МЗС Білорусі прокоментувало пропозицію Трампа про переговори по Донбасу

МЗС Білорусі прокоментувало пропозицію Трампа про переговори по Донбасу Фото: Володимир Макей (mfa.gov.by)

Переговори по Україні можна перенести хоч в Антарктиду, - сказав Макей

Міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей прокоментував пропозицію президента США Дональда Трампа перенести переговори по Донбасу з Мінська. Заява опублікована на сайті МЗС Білорусі.

"Варто нагадати - не Білорусь напрошувалася в якості майданчика для проведення переговорів по Україні, а керівники країн Нормандської четвірки висловили прохання до президента Олександра Лукашенка прийняти у себе учасників зустрічей з врегулювання українського конфлікту", - сказав Макей.

Також він висловив думку, що в переговорах мало що залежить від місця проведення переговорів.

"Переговори по Україні можна перенести хоч в Антарктиду, якщо буде впевненість в їхньому успіху. Але для появи цієї впевненості треба, щоб всі залучені в цей конфлікт сторони, а також нібито "сторонні", але вельми зацікавлені держави були щиро націлені на припинення кровопроліття" , - сказав Макей.

Він також нагадав про нібито неодноразові пропозиції допомоги з боку Лукашенка забезпечити контроль білоруськими миротворцями на українсько-російському кордоні та лінії зіткнення.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у четвер, 18 січня, повідомив, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп запропонував перенести з Мінська переговори по врегулюванню конфлікту на Донбасі.