ua en ru

В МЗС Австрії пропонують покрокове скасування санкцій проти Росії

В МЗС Австрії пропонують покрокове скасування санкцій проти Росії Фото: голова австрійського МЗС запропонував поступово знімати санкції з Росії

На думку міністра закордонних справ Себастьяна Курца, ЄС час шукати точки дотику з РФ

Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц вважає, що Євросоюзу час почати шукати точки дотику з Росією і слід скасовувати санкції за кожен виконаний РФ крок з реалізації мінських домовленостей. Про це глава зовнішньополітичного відомства заявив в ефірі австрійського телеканалу, передає Reuters.

"Я переконаний, що ми повинні поступово дійти до того, що за виконання кожного пункту мінського протоколу, за кожен крок у цьому напрямку, будуть поступово зніматися санкції", - сказав Курц.


Він підкреслив, що, на його думку, це стане потужним сигналом про послаблення напруженості у відносинах з Росією і висловив сподівання на те, що така позиція буде узгоджена Євросоюзом у середньостроковій перспективі.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер закликав ЄС поетапно відмовлятися від санкцій, введених проти Росії, у разі наявності істотного прогресу в мирному процесі на Донбасі.