ua en ru

Microsoft підключився до бізнесу з виробництва марихуани

Microsoft підключився до бізнесу з виробництва марихуани Фото: американська корпорація "Майкрософт"

IT-корпорація, уклавши партнерську угоду з Kind Financia, займеться новою для себе справою - легальним виробництвом канабісу у США

Американська технологічна корпорація Microsoft Corp (MSFT) оголосила про початок партнерства з американським марихуановим стартапом Kind, у рамках якого будуть розроблені спеціальні сервіси для відстеження процесів вирощування та продажу медичного канабісу. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Як зазначається, IT-корпорація уклала партнерську угоду з Kind Financial - компанією, яка створює програмне забезпечення для агентств, що займаються контролем за виробництвом і розповсюдженням канабісу - як легального, так і нелегального.


Більшість штатів у США легалізували використання марихуани в медичних цілях, однак федеральне законодавство досі забороняє це.

Протиріччя різних законів і підзаконних актів заважають цьому бізнесу розвиватися.

Система Microsoft функціонуватиме в тих штатах, де легалізовано виробництво і поширення медичної і рекреаційної (яка використовується з метою відпочинку і розваги) марихуани. Вона покликана допомогти місцевим контрольним органам відслідковувати весь процес вирощування та продажу канабісу у спеціальних магазинах і аптеках. Компанія буде збирати всі дані й аналізувати їх через свою хмарну платформу Azure.

Microsoft підключився до бізнесу з виробництва марихуани

Фото: термінал Kind Financial (hsto.org)

Американська Microsoft стала першою великою корпорацією, яка виявила інтерес до ринку легальної марихуани, що швидко розвивається. Незважаючи на те, що на сьогодні часткова або повна легалізація канабісу торкнулася вже 25 штатів, на федеральному рівні цей легкий наркотик, як і раніше, залишається під забороною, що серйозно знижує інвестиційний потенціал марихуанового бізнесу.

Компанії, що працюють у цій сфері, скаржаться на відсутність можливості залучити фінансування і вести валютно-касові операції через більшість американських банків.

Як повідомлялося напередодні, Microsoft купує соцмережу LinkedIn за 26,2 млрд доларів.

Раніше Microsoft спрогнозував перемогу збірної Німеччини на Євро-2016, а також відмовився від планів по створенню безпілотного автомобіля.