ua en ru

МФК готова брати участь у вирішенні проблеми кредитів в держбанках України

МФК готова брати участь у вирішенні проблеми кредитів в держбанках України Фото: будівля МФК у Вашингтоні (wikipedia.org)

Україні запропонували допомогу МФК у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів

Міжнародна фінансова корпорація (МФК) готова допомогти Україні у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів в державних банках. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України за підсумками зустрічі міністра Олександра Данилюка з керівництвом МФК.

Повідомляється, що сторони обговорили реформу державного банківського сектора України і недавно схвалені урядом нові принципи реформи державного банківського сектора.

"Для нас надзвичайно важливий світовий досвід Міжнародної фінансової корпорації, який допомагає нашій країні рухатися вперед і втілювати сучасні практики та підходи. Особливо у приватизації та реформуванні державного банківського сектора", - зазначив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

У свою чергу, віце-президент МФК Джорджина Бейкер відзначила успішне співробітництво з "Укргазбанком" і запропонувала експертну допомогу у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів в державних банках.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна та ЄС обговорили умови виділення першого траншу макрофінансової допомоги.