ua en ru

Міжвідомча комісія щодо захисту інвестицій, очолювана Арбузовим, ефективно відстоює інтереси бізнесу, - іноземні підприємці

Очолювана першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим Міжвідомча комісія з захисту інвестицій ефективно справляється зі своїми завданнями і вже зараз допомагає іноземним інвесторам захищати свої інтереси в Україні. Про це під час зустрічі Арбузова з послами країн Євросоюзу заявила глава Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Анна Дерев'янко.

Вона зазначила, що уряд в особі Сергія Арбузова оперативно відреагувало на скарги представників європейського бізнесу і багато проблем були вирішені. У той же час, Дерев'янко висловила думку, що очолювана Арбузовим Міжвідомча комісія з захисту інвестицій і далі буде ефективним майданчиком для ведення діалогу між бізнесом і владою і допомагатиме вирішувати виникаючі проблеми.

«Починаєте Ви з чистого аркуша, за великим рахунком, і дійсно накопичилося дуже багато проблем і в судовій сфері. Ми будемо сподіватися, що знову прийшли компанії, які будуть скаржитися на якісь порушення, зможуть отримати гідну і надійну підтримку у вашій особі. Коли ми з Вами зустрічалися в Брюсселі, Вам передавали ряд проблемних питань, з якими зіткнулися компанії, і я можу сказати послам - ефективність такої роботи є. Ми вже сьогодні бачимо, що ряд компаній, які адресували свої запитання Сергію Геннадійовичу, його колегам з Кабінету міністрів, отримали гідне рішення своїх проблем», - сказала Арбузову глава ЄБА.

У свою чергу, Арбузов запевнив іноземних дипломатів і представників бізнесу, що і далі буде захищати інтереси інвесторів. «Всі ви тут представляєте країни, які співпрацюють з Україною, і внутрішні інвестори, і зовнішні. Я вважаю, що якщо ви подаєте нашій комісії-яку інформацію, то це вже не регулюється звичайним законодавчим способом, а вимагає індивідуального специфічного підходу», - сказав Арбузов. Він пообіцяв іноземним дипломатам максимально оперативне вирішення всіх виникаючих проблемних питань.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський зазначив, що найбільш яскравим показником ефективності роботи української влади щодо захисту інтересів бізнесу буде мінімум звернень з боку підприємців зі скаргами на дії чиновників, а також відсутність скарг на спроби незаконного захоплення підприємств рейдерами. «Протягом останніх днів ми направили Вам на розгляд кілька справ, які стосуються європейського бізнесу, і хотів би подякувати за ті рішення, які були оперативно прийняті. Для роботи бізнесу потрібна стабільна середу, щоб кожен інвестор в Україні був захищений», - сказав посол ЄС.

Читайте також: Від ефективного захисту інтересів бізнесу залежатиме підписання Угоди про Асоціацію, - посол ЄС в Україні