ua en ru

"Межигір’я" можуть закрити для громадськості

"Межигір’я" можуть закрити для громадськості Фото: "Межигір’я"

"Межигір’я" може перейти у підпорядкування Міністерства оброни України

У разі передачі резиденції екс-президента України Віктора Януковича "Межигір'я" у підпорядкування Міністерству оброни України, вхід на його територію можуть закрити для громадськості. Про це заявив керівник Головного департаменту з питань національної безпеки і оборони Адміністрації президента України Олексій Покотило, повідомляє "Радіо Свобода".

"Це будуть перепустки і відповідний пропускний режим", - заявив Покотило.

Як зазначається, за словами коменданта "Межигір'я" Дениса Тарахкотелика, за майже 2 роки, коли "Межигір'я" було відкрите для відвідувань, тут на екскурсіях побували близько 400 тисяч людей.

"Саме за ці кошти утримується сам парк, тварини в зоопарку, а також внутрішньо переміщені особи зі сходу, які тут живуть", - розповів комендант.

Разом з тим, зазначається, що за словами очільника Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка, до вирішення справи в суді і поки майно "Межигір'я" перебуває під арештом, передавати резиденцію не можна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко запропонував передати "Межигір'я" Міністерству оборони і створити там реабілітаційний центр для українських військових.