ua en ru

Міжфракційне об'єднання "Кияни" прийняло рішення про перезавантаження, - Борислав Береза

Міжфракційне депутатське об'єднання "Кияни" прийняло рішення про перезавантаження. Про це у Верховній Раді 15 липня заявили його представники: народні депутати Борислав Береза, Віктор Чумак, Ігор Луценко та Наталія Новак.

За словами Берези, на парламентаріїв після спроб перешкодити скандальному будівництву на Микільській Слобідці чиниться тиск.

Як заявив політик, незаконні будівництва, "наче виразки покривають весь Київ".

Віктор Чумак у свою чергу констатував, що проблема незаконних забудов за останні півроку помітно посилилася.

За словами парламентаріїв, раніше встановили свої приймальні у скандальної забудови на Микільській Слобідці, чиниться тиск. Для цього, зокрема, використовується прокуратура і секретаріат Верховної Ради.

Ігор Луценко висловив стурбованість можливістю використання "титушек", яких наймають забудовники, а також застосування ними вогнепальної зброї проти громадян. Народні депутати підкреслили, що відступати не мають наміру.

Як раніше зазначали ЗМІ, на Микільській Слобідці (вул. Микільсько-Слобідська, 1), група парламентаріїв-киян була змушена встановити 07.07.2015 свої громадські приймальні прямо на в'їзді на будмайданчик для перешкоджання зведення даного об'єкта. Як стверджують активісти, будівництво житлового комплексу ведеться всупереч нормам водного і земельного кодексів у межах прибережної захисної смуги на березі Дніпра. Крім того, будівництво завдає шкоди Патріаршого Собору Святого Воскресіння, фасадна частина якого дала тріщину.

Протистояння з забудовником триває вже більше півроку. Біля скандальної забудови періодично виникають сутички місцевих жителів з охороною об'єкта. 2 квітня після чергової спроби мітингувальників повалити будівельний паркан охороною будівництва було застосовано зброю, внаслідок чого постраждало кілька людей, в тому числі міліціонер.