ua en ru

Міжнародний союз біатлоністів відсторонив федерації Росії та Білорусі

Міжнародний союз біатлоністів відсторонив федерації Росії та Білорусі Фото: Збірна Росії (biathlonworld.com)

Участь російської та білоруської федерації у роботі Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) призупинена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт союзу.

Виконком IBU вирішив негайно почати процедуру відсторонення національних федерацій Росії та Білорусі. Обидві асоціації вже поінформовані про рішення та мають 7 днів на оскарження вердикту.

"Це рішення стало продовженням заходів IBU з недопуску російських і білоруських спортсменів до участі в турнірах під егідою союзу з метою захисту спортсменів і спортивної чесності своїх змагань. Виконком IBU узгодив додаткові кроки через те, що національні федерації Росії та Білорусі, представляючи свої країни, не виконали гуманітарних зобов'язань у дусі Статуту IBU", – йдеться в заяві.

Дискваліфікація діятиме мінімум до вересня 2022 року, коли відбудеться наступне засідання виконкому. Обидві федерації покарали за відмову засудити вторгнення РФ до України.

Міжнародний союз біатлоністів запустив програму солідарності з українським біатлоном. Це спільний проект IBU та біатлонних федерацій Австрії, Чехії, Франції, Німеччини, Італії, Норвегії, Швеції та Швейцарії. Вони, зокрема, взялися організувати тренувальні збори для українських біатлоністів різних категорій, щойно вони зможуть виїхати за межі України.