ua en ru

Міжнародний рейтинг добробуту: росіяни стали біднішими за українців

Міжнародний рейтинг добробуту: росіяни стали біднішими за українців Фото: рейтинг Allianz

Такі дані опубліковано в Allianz Global Wealth Report-2015

Україна обігнала Росію в щорічному міжнародному рейтингу добробуту (Global Wealth Report-2015), складеному однією з найбільших страхових компаній у світі - німецькою Allianz.

Як зазначається у прес-релізі, у глобальному дослідженні добробуту представлено зведені дані за 2014 рік.

Так, на першому місці в Allianz Global Wealth Report опинилася Швейцарія, де на кожного громадянина припадає 157 тис. 446 євро фінансових активів. Другий рядок рейтингу за США зі 138 тис. 714 євро фінактивів на кожного американця.

Україна в цьому списку розташувалася на 48 місці із 53. На кожного українського жителя припадає 1 037 євро. Це майже у 152 рази менше, ніж у Швейцарії, або у 134 рази нижче, ніж показник США.

Зазначимо, що Україна за минулорічними даними обігнала Росію, яка займає 50 позицію. На кожного громадянина РФ припадає 902 євро фінансових активів. Ще позаторік ця цифра була вдвічі більшою - 1 808 євро і 44 місце. Дослідники пояснюють стрімке падіння показників економічними проблемами в Росії і активним знеціненням рубля.

Міжнародний рейтинг добробуту: росіяни стали біднішими за українців

Нагадаємо, Україна другий рік поспіль утримує 62 місце зі 133 у світовому рейтингу соціального розвитку, розрахованому американською неурядовою організацією Social Progress Imperative за підтримки компанії Deloitte.