ua en ru

Міжнародний комітет планує оголосити рішення щодо допуску РФ до Олімпіади-2018 в грудні

Міжнародний комітет планує оголосити рішення щодо допуску РФ до Олімпіади-2018 в грудні Фото: прапор РФ на олімпіаді (wada-ama.org)

До цього часу повинні оприлюднити свої висновки дві комісії МОК з допінгу

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) може оголосити в грудні рішення щодо допуску Російської Федерації (РФ) до Олімпіади-2018. Про це повідомляє DW за результатами шостого Олімпійського саміту в Лозанні.

"Виконавчий комітет МОК може оголосити в грудні рішення про допуск збірної РФ до зимової Олімпіади-2018", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, до цього часу повинні оприлюднити свої висновки дві комісії МОК, які вивчають обставини допінгового скандалу в російському спорті.

Відзначається, що учасники саміту відзначили, що не може бути ніякого сумніву в проведенні зимових Олімпійських ігор 2018 року в південнокорейському Пхенчхан. Раніше Німеччина, Франція і Австрія висловили стурбованість з приводу безпеки своїх атлетів у місці проведення Олімпіади.

Так, Пхенчхан розташований в 80 кілометрах від кордону Південної і Північної Кореї. Криза навколо ядерної програми КНДР в останні місяці істотно посилилась.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ще 5 національних антидопінгових агентств приєдналися до заклику до МОК про відсторонення збірної РФ від участі в зимових Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані.