ua en ru

Міжнародні переговори щодо ядерної програми Ірану поновляться 13 квітня, - Салехі

Міністр закордонних справ Ірану Алі Акбар Салехі заявив, що 13 квітня повинні поновитися переговори його країни з шістьма світовими державами. Про це іранський міністр оголосив, вітаючи в Тегерані прем'єр-міністра Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, який прибув в країну з дводенним візитом, передає радіо "Свобода".

За словами Салехі, про місце переговорів буде повідомлено в найближчі дні.

Напередодні в апараті верховного представника Євросоюзу із зовнішньої політики Кетрін Ештон заявили, що ані дата, ані місце майбутньої зустрічі з представником Ірану поки не узгоджені. Ештон представляє на переговорах 5 постійних членів Ради Безпеки ООН і Німеччини.

Попередній раунд міжнародних переговорів за ядерною програмою Ірану відбувся в січні 2011 р. у Стамбулі (Туреччина). Потім вони були заблоковані.

Світові держави добиваються, щоб Тегеран заморозив роботи по збагаченню урану в обмін на ряд політичних і економічних поступок. Світове співтовариство побоюється, що під прикриттям мирної атомної програми Іран таємно намагається створити ядерну зброю. Держсекретар США Хіларі Клінтон заявила, що вже в квітні 2012 р. США і Ізраїль можуть завдати удару по Ірану.