ua en ru

Міжнародні організації закуповуватимуть ліки для України на суму 5,9 млрд гривень, - МОЗ

Міжнародні організації закуповуватимуть ліки для України на суму 5,9 млрд гривень, - МОЗ Фото: МОЗ (РБК-Україна)

Міжнародні організації закуповуватимуть ліки за 39 державними програмами

Міжнародні організації закуповуватимуть ліки для України на загальну суму 5,9 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров’я України.

"Міністерство охорони здоров’я підписало угоди із міжнародними організаціями, які закуплять ліки для України за бюджетні кошти 2017 року. Міжнародні організації закуповуватимуть ліки за 39 державними програмами на загальну суму 5,9 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ліки для України будуть купувати Програма розвитку ООН, Дитячий фонд "ЮНІСЕФ" та британська закупівельна агенція Crown Agents.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров’я України 25 липня 2017 року підписало наказ, який з 1 січня 2018 року зобов’язує заклади охорони здоров'я звітувати за зібрані благодійні внески з фізичних та юридичних осіб. Наказ визначає механізм для моніторингу коштів, які жертвують на благодійні фонди лікарень, зменшує можливість використання схем, що існували до цього і містили корупційні ризики.