ua en ru

Міжнародні експерти завершили першу фазу пошуків на місці аварії Boeing

Група міжнародних експертів повідомила про завершення першої фази пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів лайнеру Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" в Донецької області.

Група міжнародних експертів повідомила про завершення першої фази пошуків уламків літака і тіл загиблих пасажирів лайнеру Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" в Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Державної комісії з розслідування катастрофи літака Boeing-777 "Малазійських авіаліній" при Мінрегіоні.

Повідомляється, що рішення про завершення першої фази прийнято через ситуацію, пов'язану з провокаціями терористів та створення ними загроз життю членів групи, які працювали на місці катастрофи.

Водночас недослідженими залишаються щонайменше три територіальних зони, де знаходяться уламки.

"Найближчим часом експерти обговорять перспективи щодо можливого терміну початку другої фази пошукових робіт. До прийняття рішення про продовження пошуків більша частина експертів залишить Україну, за винятком невеликої кількості для здійснення зв'язку та координації", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що експертами робочої групи з проведення розслідування узгоджено, що режим припинення вогню у зоні падіння літака, встановлений Президентом України згідно з запитом міжнародних експертів, якого ретельно дотримуються Збройні сили України, не буде діяти до початку другої фази розслідування.

Раніше неодноразово повідомлялося, що терористи перешкоджали міжнародним експертами потрапити на місце аварії.

Нагадаємо, в Шахтарському районі Донецької області 17 липня о 16:20 розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малазійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). За попередніми даними, загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей і 15 членів екіпажу.