ua en ru

Міжнародні донори виділили 11 млн євро у фонд ЄБРР для підтримки реформ в Україні

Міжнародні донори виділили 11 млн євро у фонд ЄБРР для підтримки реформ в Україні
Міжнародні донори виділили 11 млн євро у новий фонд, створений і керований Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки зусиль України щодо реформування економіки, поліпшення ділового клімату та поверненню на шлях стійкого зростання.

Міжнародні донори виділили 11 млн євро у новий фонд, створений і керований Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) для підтримки зусиль України щодо реформування економіки, поліпшення ділового клімату та поверненню на шлях стійкого зростання. Про це повідомляє прес-служба банку.

Зокрема, свої гранти в новий фонд ЄБРР вже внесли Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Швейцарія, Великобританія і США. Крім того, Данія, Японія і Норвегія також розглядають можливість внесення внесків до фонду.

"Ми дуже вдячні за цю підтримку від донорів. Це додає реальний імпульс здатність банку нарощувати свої інвестиції в Україні і підтримувати її, коли вона відчуває значні економічні і фінансові труднощі. Крім того, поліпшення інвестиційного клімату дозволить залучити додаткові інвестиції в країну", - сказав директор ЄБРР в Україні Шевки Акунер.

Як відзначають в ЄБРР, при використанні даного фінансування особливий акцент буде зроблений на поліпшення інвестиційного клімату та боротьбу з корупцією, стабілізацію банківського сектора, підвищення енергетичної безпеки, розширення приватного сектора, підвищення конкурентоспроможності та модернізацію комунальної інфраструктури.

При цьому повідомляється, що ці напрями технічного співробітництва та надання співфінансування було узгоджено владою України і міжнародного товариства з метою гарантувати, що інвестиції ЄБРР, особливо в державному секторі, будуть збігатися з національними пріоритетами. Одним з таких пріоритетом є боротьба з корупцією, яка підриває економічного і демократичного прогресу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський банк реконструкції і розвитку має намір в 2014 р. інвестувати в Україну 1 млрд євро.

На сьогоднішній день ЄБРР вже інвестував 9,5 млрд євро в Україну.