ua en ru

Міжнародна фармкомпанія готова виплатити компенсацію за корупційні схеми в Україні

Міжнародна фармкомпанія готова виплатити компенсацію за корупційні схеми в Україні Фото: міжнародна фармкомпанія готова виплатити компенсацію

Компанія Teva повинна заплатити штраф відповідним органам США за корупційну діяльність в ряді країн

Міжнародна фармацевтична компанія Teva Pharmaceutical Industries Ltd повинна заплатити штраф у розмірі 520 млн доларів за корупційну діяльність в Україні, Росії та Мексиці. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції США.

Зокрема, компанія повинна виплатити компенсацію відповідним органам США. Наголошується, що це найбільший штраф для фармацевтичної компанії за корупцію.

Так, співробітники Teva зізналися в дачі хабарів вищим чиновникам у Міністерстві охорони здоров'я України за вирішення питання про затвердження Кабміном реєстрації лікарських продуктів компанії. Ця реєстрація необхідна для продажу ліків на території України. Відзначається, що високопоставлений чиновник отримав протягом 2001-2011 років хабар загальною сумою 200 тис. доларів. Натомість чиновник використовував своє службове становище та вплив всередині українського уряду для затвердження реєстрації для ряду препаратів.

Нагадаємо, Deutsche Bank погодився виплатити Мін'юсту США 7,2 млрд доларів у справі про іпотечні папери.