ua en ru

Мей заявила про наявність реальної загрози з боку РФ

Мей заявила про наявність реальної загрози з боку РФ Фото: Мей виступила проти роззброєння Великобританії

Анексія Криму яскравий приклад бажання Путіна підірвати норми міжнародного права

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей виступила проти роззброєння Сполученого Королівства, оскільки існують "реальні загрози" з боку Російської Федерації і Північної Кореї. Про це вона заявила під час свого виступу в парламенті, передає BBC.

"Деякі люди вважають, що ми повинні відмовитися від ядерного стримування. Це було життєво важливою частиною нашої національної безпеки і оборони протягом майже півстоліття, і було б абсолютно неправильно йти по цьому шляху", - повідомила Мей.


Перед парламентським голосуванням про підводні човни, які оснащені ядерними балістичними ракетами "Трайдент", прем'єр-міністр нагадала Британії про існуючі загрози з боку Росії та Північної Кореї.

За словами Мей, анексія Криму є яскравим прикладом бажання президента РФ Володимира Путіна підірвати міжнародну систему норм і правил для переслідування своїх особистих інтересів.

Нагадаємо, екс-прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон виступав за заміну всіх чотирьох підводних човнів класу Vanguard, складових ядерні сили країни морського базування.

"Кожен човен несе по 16 ракет (48 боєголовок). Один з підводних човнів постійно розташований в морі на бойовому чергуванні, один - на плановому обслуговуванні, два стоять у гавані або проводять навчальні маневри", - йдеться в повідомленні.

Підводні човни вичерпають свій ресурс до кінця 2020 року.

Раніше повідомлялося, що Британія підпише угоди про вільну торгівлю з США та Австралією.