ua en ru

Мей: завтра відбудеться засідання ради НАТО, присвячене використанню РФ хімзброї

Мей: завтра відбудеться засідання ради НАТО, присвячене використанню РФ хімзброї Фото: засідання НАТО (flickr.com/secdef)

Також засідання буде присвячене незаконній програмі розробки хімічної зброї

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що завтра, 15 березня, відбудеться засідання ради Північноатлантичного альянсу (НАТО), присвячене незаконному використанню Росією хімічної зброї. Про це вона заявила в ході виступу в парламенті, передає Reuters.

"У четвер відбудеться засідання ради НАТО, воно буде присвячене незаконному використанню Росією хімічної зброї та незаконній програмі її розробки", - заявила Мей.

Нагадаємо, Велика Британія у зв'язку з отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля призупиняє двосторонні контакти з Росією, в тому числі, відкликає запрошення главі Міністерства закордонних справ РФ Сергію Лаврову відвідати Лондон.

Раніше Мей зажадала вислати 23 російських дипломатів з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ. У зверненні до парламенту Мей звинуватила російських дипломатів у шпигунстві на користь Росії.

Зазначимо, що Велика Британія скликає екстрене засідання Ради безпеки ООН через отруєння Скрипаля. Воно відбудеться сьогодні, 14 березня.