ua en ru

Мей звинуватила Путіна у використанні інформації в якості зброї

Мей звинуватила Путіна у використанні інформації в якості зброї Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Мей переконана, що Москва недооцінює стійкість західних демократій

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей звинуватила президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна в використанні інформації як зброї. Про це вона заявила під час виступу 13 листопада 2017 року на банкеті, влаштованому лорд-мером лондонського Сіті, повідомляє DW.

"За словами Мей, Британія і її союзники будуть співпрацювати в боротьбі проти дій Москви, які становлять загрозу міжнародному порядку. Вона заявила, що Путін намагається використовувати інформацію в якості зброї", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, британський прем'єр також звинуватила лідера РФ в анексії українського Криму, розпалюванні конфлікту на сході України, порушення повітряного простору європейських країн і ймовірне кибершпионаже.

Так, Мей висловила впевненість у тому, що Москва недооцінює стійкість західних демократій. Однак вона висловила надію, що РФ вибере "інший шлях".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мей звинуватила Росію у втручанні у вибори інших держав і розповсюдження фальшивих новин.