ua en ru

Мей позначила 4 "важливі напрями" роботи по боротьбі з тероризмом

Мей позначила 4 "важливі напрями" роботи по боротьбі з тероризмом Фото: Тереза Мей

Мей зазначила, що теракт в Лондоні став третім нападом у Британії за останні 3 місяці

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей позначила 4 "важливі напрями" роботи по боротьбі з тероризмом. Про це вона заявила у своєму телезверненні після теракту в Лондоні, повідомляє Reuters.

Так, у своїй заяві Мей зазначила, що теракт в Лондоні став третім нападом у Британії за останні 3 місяці. У березні аналогічний напад стався на Вестмінстерському мосту, а два тижні тому стадіон у Манчестері піддався нападу смертника.

За словами Мей, з точки зору планування і виконання, недавні теракти не пов'язані між собою.

"Ми не можемо і не повинні робити вигляд, що це може тривати. Це потрібно змінити, і змінити в 4 важливих напрямках", - сказав вона.

Боротьба з ідеологією ісламського екстремізму

Зокрема, Мей зазначила, що хоч теракти і не пов'язані між собою, у них є щось спільне - "вони пов'язані між собою єдиною, злою ідеології ісламського екстремізму, який проповідує ненависть, сіє поділ і сприяє сектантству".

"Це ідеологія, яка стверджує, що наші західні цінності свободи, демократії та права людини несумісні з релігією ісламу. Це ідеологія, яка є збоченням ісламу та спотворенням істини. Перемога над цією ідеологією є однією з найбільших проблем нашого часу...Вона буде переможена тільки тоді, коли ми повернемо уми людей від цього насильства - і змусимо їх зрозуміти, що наші цінності - плюралістичні, британські цінності - перевершують усі запропоновані проповідниками і прихильниками ненависті", - сказала вона.

Запобігання поширенню екстремізму в Інтернеті

По-друге, Мей зазначила необхідність зниження ризиків, пов'язаних з екстремізмом в Інтернеті.

"Ми повинні працювати з союзним, демократичними урядами для досягнення міжнародних угод, що регулюють кіберпростір для запобігання поширення екстремізму і тероризму. І ми повинні зробити все можливе, вдома, щоб знизити ризики, пов'язані з екстремізмом в Інтернеті", - зазначила вона.

Забезпечення безпеки громадян всередині країни

Третім пунктом Мей назвала необхідність забезпечити безпеку громадян всередині країни, зазначивши, що в Британії "занадто багато терпимості до екстремізму".

Зміна стратегії боротьби з тероризмом

"В-четверте, у нас є надійна стратегія боротьби з тероризмом, яка виявилася успішною впродовж багатьох років. Але так як характер загрози, з якою ми стикаємося, стає все більш складним, більш фрагментованим, більш прихованим, особливо в Інтернеті, стратегія не повинна відставати. Таким чином, у світлі того, що ми дізнаємося про мінливу загрозу, ми повинні переглянути стратегію боротьби з тероризмом Британії, щоб переконатися, що співробітники поліції і служби безпеки мають всі повноваження, які їм необхідні", - пояснила вона.

Також Мей зазначила, що в разі необхідності, буде збільшена тривалість позбавлення волі за вчинення злочинів, пов'язаних з тероризмом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мей заявила, що вибори не будуть переносити через теракт в Лондоні.