ua en ru

Мей призначила нового міністра внутрішніх справ Британії

Мей призначила нового міністра внутрішніх справ Британії Фото: Саджид Джавід (flickr.com/Foreign and Commonwealth Office)

У Британії представник нацменшини вперше отримав посаду глави МВС

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей призначила Саджида Джавіда новим міністром внутрішніх справ країни. Про це повідомляє Sky.

Повідомляється, що Джавід став першим представником нацменшин, який очолив МВС Британії. Він є нащадком вихідців з Пакистану. До цього призначення Джавід відповідав в уряді за питання місцевого самоврядування. У 2000-х роках працював у банку Chase Manhattan у Нью-Йорку, а також керуючим директором Deutsche Bank.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Великобританії Ембер Радд пішла у відставку на тлі скандалу навколо відносин її відомства до депортації мігрантів. Передбачається, що прем'єр-міністр Тереза Мей вирішила призначити Джавіда, так як він раніше жодним чином не стосувався відомства і не причетний до скандалу. Відзначимо, його попередниця Радд раніше встановила цільові показники щодо мігрантів, яких влада мала висилати з країни.