ua en ru

Меттіс заявив, що залишається на посаді з підтримкою Трампа

Меттіс заявив, що залишається на посаді з підтримкою Трампа Фото: Джеймс Меттіс (flickr.com/secdef)

Меттіс заявив, що розмовляв безпосередньо з Трампом по телефону сьогодні вранці у Вашингтоні

Міністр оборони США Джим Меттіс заявив, що президент Дональд Трамп запевнив його у своїй повній підтримці. Про це він заявив журналістам у Вашингтоні, повідомляє РБК-Україна, посилаючись на AFP.

На початку тижневої поїздки в Азію Меттіс заявив, що розмовляв безпосередньо з Трампом по телефону сьогодні вранці у Вашингтоні.

"Він сказав: "Я на 100 відсотків з вами", - сказав Меттіс.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив про можливість відставки міністра оборони Сполучених Штатів Америки. Він заявив, що глава Пентагону Джеймс Меттіс може виявитися наступним, хто піде з адміністрації Білого дому.

Відзначимо, у вересні 2018 року New York Times писала, що президент США не задоволений міністром оборони і "втомився від невигідних порівнянь з ним, як з більш зрілим чоловіком". Відставка Меттиса обговорювалася на тлі чуток про те, що Трамп збирається оновити свою адміністрацію перед виборами в листопаді.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп розглядає кандидатуру посла США в Канаді Келлі Крафт на посаду постійного представника США при ООН. Разом з тим, Трамп розглядає інших кандидатів на цей пост, включаючи колишнього сенатора від Техасу Кей Бейлі Хатчисон, яка зараз є постпредом США при НАТО.