ua en ru

Методи кібервійни США не спрацювали у боротьбі з ІДІЛ, - The New York Times

Методи кібервійни США не спрацювали у боротьбі з ІДІЛ, - The New York Times Фото: кібератака

Бойовики ІД зуміли маніпулювати інформацією всупереч зусиллям США

Кіберзброю Сполучених Штатів Америки (США), яке використовувалося раніше проти Ірану, Північної Кореї та інших країн, не спрацювало в боротьбі з бойовиками терористичної організації "Ісламська держава". Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на повідомлення офіційних осіб США.

"Результати застосування арсеналу кіберзброї проти ІД стали розчаруванням. Було виявлено, що ворог використовує інтернет в основному для вербування, поширення пропаганди і використання зашифрованих повідомлень, всі з яких можуть бути швидко відновлені після кібердій США, бойовики також можуть безперешкодно маніпулювати даними", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, минуло більше року з тих пір, як Пентагон оголосив про відкриття нової лінії боротьби проти "Ісламської держави" в кіберпросторі. Завданням США було порушити здатність ІДІЛ поширювати свої послання, залучати нових прихильників, платити бійцям і поширювати накази від командирів.

Однак, після недавніх нападів у Великобританії та Ірані, скоєних ІД, стало ясно, що зусилля по набору персоналу та вузли зв'язку з'являються майже так само швидко, як і вони розриваються.

"В цілому, було відчуття розчарування в загальній здатності кібероперацій наносити серйозний удар по ІДІЛ. На практиці це набагато складніше, ніж люди думають", - резюмував Джошуа Гельцер, який був старшим директором по боротьбі з тероризмом в Раді національної безпеки до березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США заарештували співробітницю компанії-підрядника американського Агентства національної безпеки за передачу журналістам секретних документів про втручання в Росії президентські вибори в США.