ua en ru

Metinvest ввів в експлуатацію нову шахту в США планованої потужністю 1,9 млн тонн

В експлуатацію введено нову шахта Affinity Mine (США) компанії United Coal Company (входить до групи "Метінвест") планованої потужністю 1,9 млн тонн. Про це повідомляє прес-служба компанії.
Досягнення планових показників очікується до 2012 р.
"Визначальним для нашого бізнесу фактором у підвищенні ефективності виробництва сталі і досягнення високої конкурентоспроможності готової продукції є забезпечення металургійного виробництва сировиною максимально можливої якості", - зазначив генеральний директор "Метінвест" Ігор Сирий. - "Якісна сировина - це одне з основних умов для стабільного зростання нашого бізнесу, розвитку регіонів нашої присутності і всієї України".
За планами компанії, загальний обсяг вугілля, що видобувається шахтами компанії United Coal Company в 2011 р., складе 8,2 млн тонн, збільшившись, таким чином, на 14%. Цього року імпорт американських вугілля в Україна передбачається в обсязі 0,8 млн тонн вугільного концентрату (в 3,5 рази більше у порівнянні з 2010 р.).
У рамках стратегії розвитку українських вугільних активів "Метінвесту" заплановано зростання видобутку коксівного вугілля на 7% - до 6,2 млн тонн в 2011 р. (2010 р. - 5,8 млн тонн) і на 5% наступного року до 6, 5 млн тонн.