ua en ru

"Метінвест-Шиппінг" переміг у двох номінаціях Національного морського рейтингу України

"Метінвест-Шиппінг" переміг у двох номінаціях Національного морського рейтингу України Фото: "Метінвест-Шиппінг"

У минулому році компанія обслужила 772 судна

Компанія "Метінвест-Шиппінг", логістичний підрозділ Групи Метінвест, стала переможцем одразу у двох номінаціях 10-го Національного морського рейтингу України за підсумками 2016 року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Так, рейтинг визначив 58 лауреатів у 23 номінаціях, які представляють різні сегменти морської галузі України. Перемогу в номінації "Експедитор року" компанія здобула за рекордну кількість экспедированных вантажів через морські порти та термінали країни. У минулому році обсяг экспедированных вантажів досяг 26,4 млн тонн, що перевищує сумарний обсяг перевалки інших учасників першої п'ятірки.

Також повідомляється, що "Метінвест-Шиппінг" посів перше місце в номінації "Морський агент" – за найбільшу кількість обслужених самохідних суден в українських морських портах. У минулому році компанія обслужила 772 судна.

У прес-службі зазначили, що "Метінвест-Шиппінг" – генеральний експедитор Групи Метінвест, найбільшого вантажовідправника в Україні. За підсумками минулого року на вантажі Групи довелося близько 23% всіх відправлень по мережі "Укрзалізниці" близько 20% перевалки вантажів в морських портах України.

Національний морський рейтинг України ініційовано журналом "Порти України" та інформаційно-аналітичним центром BlackSea Trans. Щорічний рейтинг проводиться за підтримки Міністерства інфраструктури України, асоціації "Укрпорт", Спілка портових операторів, Асоціації міжнародних експедиторів України, Асоціації морських агентів України, Міжнародної асоціації судновласників Чорноморсько-Азовського басейну (BINSA). Переможці більшості номінацій визначаються за результатами рейтингів, які складаються на підставі показників роботи підприємств.