ua en ru

"Метінвест" підтримує конкурс робочих професій WorldskillsUkraine

"Метінвест" підтримує конкурс робочих професій WorldskillsUkraine Ілюстративне фото (metinvestholding.com)

"Метінвест" фінансує проведення регіонального відбору

Група "Метінвест" виступає генеральним партнером конкурсу робітничих професій WorldskillsUkraine, який вже четвертий рік проходить в Україні. Про це йдеться в повідомленні на сайті "Метінвесту".

Як зазначається, компанія фінансує проведення регіонального відбору в Запорізькій, Донецькій і Дніпропетровській областях. Учні, студенти, молоді робітники будуть змагатися в 17 компетенціях у всіх регіонах України.

WorldskillsUkraine – частина міжнародного конкурсу Worldskills International, який називають олімпійськими іграми для учнів професійно-технічних навчальних закладів, студентів і працівників у віці 18-22 роки.

Конкурс проходить у два етапи: відбірковий та фінальний. У Запорізькій області відбіркові тури відбудуться 24-26 жовтня в Запоріжжі, у Дніпропетровській області – 6-8 листопада у Кривому Розі, в Донецькій області – 13-15 листопада в Маріуполі. Журі буде оцінювати майстерність конкурсантів в обслуговуванні залізничного транспорту, зварювальних, електромонтажних, слюсарних і токарних роботах, транспортуванні вантажів, водних технологіях, експлуатації важкої техніки, кладці цегли, кулінарному та кондитерському мистецтві.

Змагання проводяться для професійної орієнтації молоді та впровадження в систему української освіти кращих міжнародних стандартів. Учасники конкурсу демонструють свої професійні навички, виконуючи практичні завдання в умовах обмеженого часу.

Організаторами конкурсу виступають Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Федерація роботодавців України за підтримки Федерації металургів України та об'єднання "Укрметалургпром".

Асоціація Worldskills International заснована в 1953 році. Це найбільше змагання в світі: конкурс проводиться у 74 країнах. Україна стала членом Worldskills International в 2016 році. До складу журі входять відомі експерти та провідні фахівці у своїй галузі.

Нагадаємо, раніше група "Метинвест" увійшла в топ-20 найуспішніших українських брендів, які стали відомими по всій Україні і увійшли в число лідерів у своїх галузях.