ua en ru

"Метінвест" розпочав реконструкцію аглофабрики на ММК ім. Ілліча вартістю 220 млн дол

"Метінвест" розпочав реконструкцію аглофабрики на ММК ім. Ілліча вартістю 220 млн дол Фото: прес-служба ММК ім. Ілліча

У Маріуполі реалізовуется найбільший екологічний проект в історії України

Група "Метінвест" розпочала реконструкцію аглофабрики Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча (ММК ім. Ілліча) загальною вартістю 220 млн дол. Про це в Маріуполі в ході форуму для сталого розвитку міст Green City повідомив генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цього року ми приступили до активної реалізації найбільшого екологічного проекту... Загальна вартість такого проекту складе 220 млн грн. Вже сьогодні на будівельному майданчику аглофабрики йде збільшене складання і монтаж обладнання", - сказав Зінченко.

За його словами, реалізація проекту планується протягом п'яти років і зможе скоротити викиди пилу в навколишнє середовище в 11 разів.

"У цьому році ми приступили до активної реалізації найбільшого екологічного проекту... Загальна вартість такого проекту складе 220 млн грн. Вже сьогодні на будівельному майданчику аглофабрики йде укрупнена збірка і монтаж устаткування", - сказав Зінченко.
За його словами, реалізація проекту планується протягом п'яти років і зможе скоротити викиди пилу в навколишнє середовище в 11 разів.

Крім цього, за словами Зінченка, всі роботи по установці пило - і газоочисних систем на аглофабриці ММКІ проводяться українськими фахівцями.

"На сьогодні практично 90% робіт виконуються нашими людьми", - сказав Зінченко.

При цьому він додав, що італійські партнери, які постачають циклони, з-за заборони своїх країн перебуває в Україні з-за проведення АТО мають можливість спостерігати за процесом встановлення обладнання через камери, які встановлені на території аглофабрики.

Зінченко зазначив, що обладнання, привезене з Італії, має таке інженерне рішення, яке дозволить у разі підвищення екологічних стандартів дообладнати циклони додатковими фільтрами.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що ММК ім. Ілліча відмовився від мартена.