ua en ru

На місцевих виборах в Україні будуть присутні понад 700 спостерігачів ОБСЄ

На місцевих виборах в Україні будуть присутні понад 700 спостерігачів ОБСЄ

Сьогодні БДІПЛ ОБСЄ відкрила свій виборчий офіс з метою спостереження за місцевими виборами

За ходом місцевих виборів в Україні, які відбудуться 25 жовтня, будуть спостерігати до 100 довгострокових і 600 короткострокових спостерігачів ОБСЄ. Про це сьогодні під час Ради регіонального розвитку заявила глава місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за місцевими виборами Каетана де Зулуета Овтрам, передає кореспондент РБК-Україна.

Глава місії зазначила, що сьогодні БДІПЛ ОБСЄ відкрила свій виборчий офіс з метою спостереження за місцевими виборами.

"ОБСЄ/БДІПЛ зробив запит на те, щоб ми отримали до 100 довготермінових спостерігачів на ці вибори. Крім того, ми також надамо запит держав-членів для того, щоб вони надали нам ще 600 короткострокових спостерігачів, які будуть спостерігати за процесом у день виборів", - повідомила де Зулуета Овтрам.

"На наступному тижні до нас приєднаються довгострокові спостерігачі, які будуть працювати у всіх регіонах, де проходитимуть вибори", - зазначила вона.

Нагадаємо, місія бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ ОБСЄ) не спостерігатиме за проведенням виборів у так званих Донецької та Луганської "народних республіках", так як вони не є державами-членами ОБСЄ.