ua en ru

Місцеві вибори: явка становить понад 48%

Місцеві вибори: явка становить понад 48% Фото: выборы (facebook.com/ukrop.mykolaiv)

Спостерігачі не зафіксували суттєвих порушень, які можуть вплинути на результати виборів

На місцевих виборах до об’єднаних територіальних громад, що проходили у неділю, 29 жовтня, протягом усього дня голосування спостерігалася достатньо висока активність виборців, явка станом на 20:00 становила 48,2%. Про це повідомляє прес-служба громадської організації "Опора".

"Достатньо висока активність виборців протягом усього дня голосування (48,2%) вплинула на появу черг виборців на момент закриття дільниць", - йдеться у повідомленні.

Організація також повідомила, що ключовою проблемою під час сьогоднішнього голосування була видача виборцям бюлетенів без пред’явлення паспорта.

"Так само як і в попередній звітний період, станом на 20:00 спостерігачі "Опори" виявили випадки порушення таємниці голосування на 0,8% виборчих дільниць", - також зазначається у повідомленні.

Водночас спостерігачі відзначили, що ними не було зафіксовано суттєвих порушень, які можуть вплинути на результати виборів на дільницях та що з боку дільничних виборчих комісій їм були забезпечені безперешкодні умови для спостереження за всіма виборчими процедурами.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області під час охорони публічної безпеки на місцевих виборах до об'єднаних територіальних громад на одній із виборчих дільниць постраждало два співробітники поліції.