ua en ru

Місцеві вибори: в Одеській області затримано трьох людей

Місцеві вибори: в Одеській області затримано трьох людей Фото: місцеві вибори в Україні (yatsenyuk.org.ua)

Поліція проводить слідчі дії з ними та двома членами комісії

В Одеській області під час місцевих виборів до об'єднаної територіальної громади правоохоронці затримали трьох осіб. Про це повідомляє прес-служба громадянської мережі "Опора".

"На ВД №510685 (с. Лиманка, ж/м "Радужний", 11) присутніми спостерігачами та довіреними особами було виявлено спробу видачі членом комісії виборчого бюлетеня особам, які не є виборцями (ці особи зареєстровано в м. Подільськ Одеської області). На виборчу дільницю була викликана слідчо-оперативна група, яка затримала трьох осіб і проводить слідчі дії з ними та двома членами комісії", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі також зафіксували, що на цій дільниці видавали бюлетені людям, які не мають права голосувати у цьому виборчому окрузі.

"Така ситуація викликала обурення виборців і скандал між ними, кандидатами в депутати по цьому округу та головою комісії", - розповіли в організації.

Там також додали, що під час сутички комісія проголосувала за вилучення з виборчої дільниці кандидата в депутати селищної ради самовисуванця Миколи Богдана.

Нагадаємо, 24 грудня вибори в об'єднані територіальні громади проходили на 391 дільниці в межах 51 територіального округу. Раніше повідомлялося, що з початку голосування в поліцію надійшло 23 повідомлення про порушення, з яких за 10 фактами відкрито кримінальні провадження.