ua en ru

Місцеві вибори: у КВУ заявили про 4 задокументовані випадки підкупу виборців

Місцеві вибори: у КВУ заявили про 4 задокументовані випадки підкупу виборців Фото: вибори (yatsenyuk.org.ua)

Досить активно використовується технологія непрямого підкупу

У Комітеті виборців України заявили про 4 задокументовані випадки підкупу виборців у ході місцевих виборів. Про це під час прес-конференції щодо спостереження 27-29 жовтня заявив генеральний директор Комітету виборців Украіни Олексій Кошель, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перед днем голосування ми заявили про 2 випадки підкупу виборців. Один факт підкупу був зафіксований у Хмельницькій області. В день виборів був ще один приклад в Одеській області. Зараз ми можемо говорити про 4 задокументовані такі випадки. Досить активно використовується технологія непрямого підкупу. Зараз партії можуть надавати виборцям сувенірну продукцію на суму 160 гривень. У Луганській області роздавався цукор та продовольчі пакети", - сказав він.

Нагадаємо, у Департаменті комунікації Національної поліції України заявили, що протягом дня голосування на місцевих виборах в об'єднані територіальні громади, які проходили в неділю, 29 жовтня, поліція відкрила десять кримінальних проваджень, з них 4 - за фактом підкупу виборців.