ua en ru

Місцеві бюджети збільшилася на понад 100 млрд гривень за 2014-2016, - Гройсман

Місцеві бюджети збільшилася на понад 100 млрд гривень за 2014-2016, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Це стало можливим завдяки реформі децентралізації

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що збільшення фінансових можливостей місцевих бюджетів на понад 100 млрд гривень у період з 2014 по 2016 роки стало одним з головних результатів реформи децентралізації. Про це він сказав у ході зустрічі з представниками регіональних ЗМІ на тему "Децентралізація. Історії успіху. Нові завдання", передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"З 2014 по 2016 рік місцеві бюджети зросли на 100 млрд. грн. Це колосальний ресурс, який раніше місцеві бюджети не могли собі дозволити", - підкреслив голова уряду.

Гройсман сподівається на завершення створення самодостатніх громад.

"Сьогодні нам треба йти далі. Те, що за останній рік український парламент ухвалював необхідні рішення - тільки вдосконалює систему, дає можливість рухатися далі. Хочу, аби ми завершили створення самодостатніх громад - на добровільній основі, адже децентралізація - це реформа, що відроджує країну", - підкреслив голова Кабміну.

Він додав, що наразі країна стоїть на порозі значних перетворень, передусім в соціальній сфері, - в охороні здоров’я та освіті. І тут сприяння місцевих громад в проведенні цих реформ дуже важливе для уряду.

Нагадаємо, Гройсман заявив, що Верховна Рада України близька до прийняття закону про передачу земель за межами населених пунктів в управління об'єднаним територіальним громадам, після чого передача може здійснитися вже до кінця року.