ua en ru

Місцеві бюджети отримали понад 121 млн гривень транспортного податку з початку року, - ДФС

Місцеві бюджети отримали понад 121 млн гривень транспортного податку з початку року, - ДФС Фото: у Києві найбільше платників транспортного податку (ch.sfs.gov.ua)

Найбільше заплатили автоаматори столиці

Надходження від сплати транспортного податку до місцевих бюджетів за 11 місяців 2017 року склали 121,4 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

За даними ДФС, найбільше сплатили власники автомобілів у Києві - 34,9 млн гривень, Харківській області - 21,6 млн гривень і Дніпропетровській області - близько 13,5 млн гривень.

Юридичні особи з початку року сплатили до місцевих бюджетів понад 104,8 млн гривень транспортного податку. Найбільші суми надійшли від платників, що перебувають на обліку в столиці - майже 18,2 млн гривень, Офісі великих платників податків - майже 17,5 млн гривень і Дніпропетровській області - понад 7,7 млн гривень.

Найчастіше фізичні особи сплачували транспортний податок за автомобілі таких марок, як MERCEDES-BENZ, BMW, LEXUS, AUDI, LANDROVERRANGEROVER.

На підставі наявної податкової інформації, у тому числі відомостей, необхідних для розрахунку транспортного податку, отриманих від Головного сервісного центру МВС України, у поточному році власниками легкових автомобілів - об'єктів оподаткування є 7131 людина. У їх власності перебуває 7494 об'єктів оподаткування.

Крім того, на обліку в органах ДФС (станом на 13 грудня 2017 року) перебуває 3623 платника транспортного податку (юридичні особи), якими подано 3623 декларацій з 5708 транспортних засобах.

Нагадаємо, в патрульній поліції назвали кількість жертв ДТП в Україні за останні два роки.