ua en ru

Мессі забив 500 голів за "Барселону"

Мессі забив 500 голів за "Барселону" Фото: Ліонель Мессі

Аргентинець приніс перемогу своєму клубу в матчі чемпіонату Іспанії з "Реалом"

Аргентинський форвард каталонської "Барселони" Ліонель Мессі досяг позначки в 500 забитих м'ячів у матчах за команду у всіх турнірах. Про це повідомляє прес-служба "синьо-гранатових".

У виїзному матчі 33 туру чемпіонату Іспанії 29-річний Мессі відзначився дублем у ворота мадридського "Реала" і допоміг своїй команді перемогти з рахунком 3:2.

Всього в чемпіонаті Іспанії аргентинець забив за "Барселону" 343 голи (377 матчах), в Кубку Іспанії - 43 (61), в єврокубках - 94 (115), в інших турнірах - 20 (24).

Мессі дебютував за основний склад калталонского клубу 16 жовтня 2004 року в матчі з "Еспаньолом", а свій перший гол за "синьо-гранатових" забив 1 травня 2005 року - у поєдинку з "Альбасете".

У складі каталонського клубу він став восьмиразовим чемпіоном Іспанії, чотириразовим володарем Кубка країни, чотири рази ставав переможцем Ліги чемпіонів. Також аргентинець п'ять разів завойовував "Золотий м'яч".

Нагадаємо, нападник футбольного клубу "Реал Мадрид" Кріштіану Роналду став першим гравцем в історії, який забив 100 голів в основній стадії Ліги чемпіонів.