ua en ru

Месенджер Slack оцінили більш ніж в 5 млрд доларів, - Financial Times

Месенджер Slack оцінили більш ніж в 5 млрд доларів, - Financial Times Фото: slack (slack.com)

Месенджер Slack оцінили в 5,1 млрд доларів

Месенджер компанії Slack Technologies Inc для робочого листування в ході чергового раунду фінансування оцінили вже в 5,1 млрд доларів. Про це повідомляє Financial Times.

Повідомляється, що під час останнього раунду фінансування сервіс корпоративних чатів Slack оцінили в 5,1 млрд доларів. Так, велика частина інвестицій в останньому раунді прийшла від фонду Vision Fund японської групи SoftBank.

За час існування Slack привернув 841 млн доларів інвестицій, що робить його одним з найбільш дорогих софтверних стартапів у сфері бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська компанія Amazon може придбати месенджер Slack за 9 млрд доларів.

"Компанія Slack Technologies Inc, що володіє сервісом для обміну повідомленнями, отримала кілька пропозицій про потенційного поглинання від великих технологічних компаній, у тому числі Amazon.com Inc.", - повідомили джерела, знайомі з ситуацією, додавши, що угода може стати найбільшою в світі інтернет-комерції. Згідно інофрмацію видання, Slack в Сан-Франциско може бути оцінений як мінімум в 9 млрд доларів. Про конкретні домовленості поки що не повідомляється.

Так, купівля Slack допоможе Amazon в Сіетлі зміцнити свої корпоративні послуги, оскільки вона прагне конкурувати з такими гігантами, як Microsoft Corp. і Alphabet Inc. Приміром, хмарний відділ компанії Amazon Web Services в лютому представив платний сервіс відео-та аудіоконференцій Amazon Chime, який дозволяє користувачам спілкуватися і обмінюватися контентом.