ua en ru

Мера одного з міст Донецької області вручили підозру у службовій недбалості

Мера одного з міст Донецької області вручили підозру у службовій недбалості Фото: прокуратура

Також підозра вручили колишньої голові сільради Криворізького

Прокуратура Донецької області вручила підозра у службовій недбалості меру Новгородовки. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що жінка-посадовець восени 2015 року, займаючи посаду секретаря зазначеної ради, неналежно виконуючи службові обов'язки, прийняла сама без належних фахівців Генеральний план м. Новогродівка, підписавши акти здачі-приймання проектної документації, фактична вартість яких завищена на загальну суму 209 тисяч гривень, спричинивши державі збитки на вказану суму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вручили підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, колишній главі Криворізького сільської ради Добропільського району Донецької області.

"Встановлено, що вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем в жовтні і листопаді 2015 року, достовірно знаючи, що приватним підприємцем не виконані в повному обсязі будівельні роботи по установці системи автоматичного управління водопостачанням в селі, підписала акт приймання зазначених робіт. В результаті з місцевого бюджету Криворізького сільської ради безпідставно перераховано кошти на загальну суму 22,5 тисячі гривень на розрахунковий рахунок приватного підприємця", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, сьогодні в Закарпатській області правоохоронці затримали мера Чопа на хабарі в 3 тисячі доларів.