ua en ru

МЕРТ не підтримує законопроект щодо скасування податку для експортерів металобрухту, - заступник міністра

МЕРТ не підтримує законопроект щодо скасування податку для експортерів металобрухту, - заступник міністра Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Максим Нефьодов

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) не підтримує законопроект щодо скасування податку для експортерів металобрухту. Про це в ході круглого столу "Законодавче врегулювання обігу вторинних металів" повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У законопроекті, який передбачає скасування податку на додану вартість фізичних осіб (ПДФО), повністю скасовується регулювання галузі, чого ми не можемо підтримати, тому що ми вважаємо, що металобрухт - це стратегічна сировина... Тому повністю відпускати галузь у вільне плавання на даний момент немає сенсу", - сказав заступник міністра.

"Ми як Мінекономіки, наша внутрішня позиція - ми не підтримуємо. У такому вигляді це навряд чи може працювати. Ми будемо працювати з Тетяною Чорновіл і вона займає дуже конструктивну позицію в цьому напрямку і постараємося знайти якийсь механізм, який буде влаштовувати всіх", - підкреслив Нефьодов.