ua en ru

МЕРТ ввело санкції проти нафтотрейдерів за підозрою у фінансуванні тероризму

МЕРТ ввело санкції проти нафтотрейдерів за підозрою у фінансуванні тероризму Фото: СБУ підозрює нафтотрейдерів у фінансуванні бойовиків на Донбасі

Санкції почнуть діяти 18 березня 2017 року

Міністерство економічного розвитку і торгівлі наклало спецсанкции на деяких імпортерів пально-мастильних матеріалів, які почнуть діяти 18 березня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, санкції накладені за поданням Служби безпеки України і передбачають тимчасове зупинення зовнішньоекономічної діяльності цих компаній.

СБУ встановила, що підприємства, до яких були застосовані санкції, ввеозили на митну територію України паливо російського та білоруського походження. При цьому, за даними СБУ, з метою акумуляції грошових коштів на рахунках "офшорних" структур, ухилення від сплати податків і зборів до держбюджету,компанії застосовували схему оформлення "непрямих" зовнішньоекономічних імпортних контрактів з контрагентами, зареєстрованими в країнах з пільговим режимом оподаткування.

СБУ заявила, що у неї є підстави вважати, що грошові кошти, перераховані деякими імпортерами паливно-мастильних матеріалів на адресу нерезидентів, зареєстрованих в "офшорах", частково використовуються для фінансування незаконних збройних формувань на території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, в аеропорту Львова затримали турка, розшукуваного за фінансування тероризму.