ua en ru

У МЕРТ розповіли, на які проекти йшла міжнародна технічна допомога в останні 3 роки

У МЕРТ розповіли, на які проекти йшла міжнародна технічна допомога в останні 3 роки Фото: МЕРТ (РБК-Україна)

Зокрема, допомога надавалася на реформи правоохоронного сектора України і реформування держуправління

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) розповіли, на які проекти йшла міжнародна технічна допомога в останні три роки. Про це розповіли в МЕРТ у відповідь на запит РБК-Україна, йдеться в матеріалі "Лобізм або підтримка: що треба знати про міжнародну технічну допомогу для України".

Зокрема, зазначено що США в рамках фінансування реформ правоохоронного сектора України виділив українському уряду більш 46 млн доларів. З них діючих на даний момент проектів на суму понад 24,7 млн ​​доларів. На реформу патрульної служби МВС передбачено 15 млн доларів, Державної прикордонної служби - 3,4 млн доларів, Національної поліції - 5 млн доларів, розвиток антикорупційних органів (НАБУ і САП) - 1,1 млн доларів та інше.

За даними МЕРТ, Єврокомісія у 2016 році направила 104 млн євро на реформування державного управління; 97 млн ​​євро - на децентралізацію (зокрема, функціонування 600 Центрів надання адміністративних послуг); 29,7 млн ​​євро - на підтримку імплементації Угоди про асоціацію (в 2015 році було виділено 15,3 млн євро) і 16 млн євро - на боротьбу з корупцією.

При цьому також у 2016 році Україна отримала від Європейського союзу 109 млн євро на фінансування державного бюджету і реформ уряду.

"Правда практика фінансування ЄС бюджету України була заснована ще в 2014 році. Тоді було підписано угоду про фінансування контракту з розвитку держави (State Building Contract) в обсязі 355 млн євро. У рамках програми вже було отримано 305 млн євро", - зазначено в матеріалі.

При цьому в 2015 році ЄС виділив близько 55 млн євро на реформи в секторі малого та середнього бізнесу: для підвищення здатності Мінекономрозвитку в розробці та вдосконаленні законодавства в сфері розвитку малого і середнього підприємництва, сприяння участі України в програмах ЄС "Конкурентоспроможність малих і середніх підприємств" і "Горизонт-2020", створення за підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку Центрів підтримки бізнесу щонайменше в 15 регіонах України.

Нагадаємо, з 2014 року Україна отримала понад 3 млрд доларів міжнародної технічної допомоги.