ua en ru

МЕРТ планує розробити інтегровану базу перевірок бізнесу

МЕРТ планує розробити інтегровану базу перевірок бізнесу Фото: Юлія Ковалів

Планується посилити відповідальність інспекторів за проведення перевірок бізнесу

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ) планує розробити інтегровану базу перевірок бізнесу, що дозволить контролювати регулярність здійснення відповідних перевірок. Про це в ході брифінгу у четвер в Києві повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо розробити інтегровану базу перевірок, куди будуть вноситися перевірки по всіх підприємствах... Це буде відкрита база. Ви заходите і дивитесь, що підприємство " Альфа" перевіряли в цьому році 35 разів такі-то органи, відповідно етапи перевірок, інспектор Іваненко, наприклад. Тоді ми з вами будемо чітко бачити, що одні підприємства перевіряються регулярно, а інші занадто багато, інші - не так інтенсивно",- сказала заступник міністра.

Урядовець поінформувала, що згідно з чинним законодавством нині передбачено, що контролюючі органи зобов'язані висвітлювати інформацію по перевірки на своїх порталах, однак вони не дотримуються відповідного законодавства.

Заплановано, що відповідні зміни будуть внесені у закон про основні засади державного нагляду ( контролю) у сфері господарської діяльності та відповідні нормативно-правові акти.

Також у міністерстві планується посилити відповідальність інспекторів за проведення перевірок бізнесу.

Нагадаємо, 26 червня, Кабмін призначив Юлію Ковалів на посаду першого замголови Мінекономрозвитку.