ua en ru

МЕРТ не переглядав показників інфляції в 2016

МЕРТ не переглядав показників інфляції в 2016 Фото: Юлія Клименко вважає, що ситуація не настільки критична для перегляду показників

У міністерстві сподіваються, що найближчим часом Україна відновить роботу програми МВФ

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України не переглядав інфляційних показників на 2016 рік і прогнозує поліпшення макроекономічної ситуації. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"В принципі ми не переглядали показників інфляції в цьому році. Ми бачимо дефляцію з початку року. Ми також поки не переглядали прогнози, хоча ми думаємо, що прогнози - 1%, на скільки я пам'ятаю, Мінфін переглянув тільки на перше півріччя 2016 року у зв'язку з тим, що у нас виникла складна ситуація з транзитом, з ембарго - у нас фактично торгова війна, яка йде з РФ - це погіршує наш баланс і наші показники, але ми сподіваємося, що протягом 6-12 місяців ми налагодимо інші логістичні канали в обхід Росії", - зазначила Клименко

При цьому вона зазначила, що про більш детальному прогнозі можна буде говорити вже за результатами першого кварталу 2016 року.

"Можливо він погіршиться, але ситуація не настільки критична, щоб радикально переглядати макроекономічні показники", - сказала Клименко.

Вона висловила надію, що найближчим часом Україна відновить роботу програми МВФ, що позитивно вплине на макроекономічні показники країни.

"Зараз є відстрочка допомоги в рамках програми МВФ, але ми сподіваємося все ж, що відновимо роботу і вже найближчим часом зможемо сказати, коли зможемо використовувати програму МВФ, що, безумовно, дасть свій вплив на макроекономічні показники. Тобто у нас немає категоричного песимістичного погляду на 2016 рік, ми все-таки думаємо, що економіка буде рости", - підсумувала заступник міністра.

Нагадаємо, в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної республіки Крим, р. Севастополя і частини території проведення АТО) базова інфляція в лютому 2015 р. склала 0,4% порівняно з січнем 2016 р.