ua en ru

МЕРТ чекає підняття України в рейтингу Doing Business на 10 позицій

МЕРТ чекає підняття України в рейтингу Doing Business на 10 позицій Фото: Максим Нефьодов

Україна повинна піднятися на 10 позицій в Doing Business вже в цьому році

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України розраховують, що Україна зможе піднятися в рейтингу ведення бізнесу на 10 позицій в 2017 році. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо, що в цьому році ми піднімемося в рейтингу ведення бізнесу приблизно на 10 місць. Я закликаю до цієї цифри ставитися з певною обережністю, тому що потрібно, щоб зміни увійшли у рейтинг і були оцінені так, як ми розуміємо, за методологією і, звичайно, на рейтинг впливають і відносні успіхи інших країн", - сказав він.

При цьому Нефьодов висловив очікування, що підняття України в рейтингу сприятиме залученню інвестицій в розмірі плюс 1 млрд гривень на рік до попередніх показників.

"За даними Держстату в 2016 році сума інвестицій становила 4,406 млрд грн, в 2015 - 3,764 млрд... В принципі, ми можемо очікувати, що ці дані - плюс 10 місць, будуть підтверджені, і ми б дуже хотіли бачити плюс мільярд інвестицій у країну щорічно", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив низку законодавчих змін, спрямованих на зниження тиску на бізнес з боку контролюючих органів.